Friday, July 2, 2010

LOST. ΤΟ ΤΕΛΟΣ


We are not leaving. We are moving on.... Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν όταν είδα το πρώτο επεισόδιο του Lost. Μάλλον ήταν χειμώνας του 2005. Δε με είχε εντυπωσιάσει. Απλά με είχε πείσει να δω και το δεύτερο. Ήταν αρκετό. Πέντε χρόνια μετά ήρθε το τέλος του και μαζί μια θλίψη που ακροκάθισε στα βλέφαρά μου. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε βδομάδα που να μην συζήτησα κάτι, με κάποιον γι' αυτό. Ο Τζακ έγινε ο φίλος που μάλλον θα 'βλεπα το βράδυ, η Κέιτ το κορίτσι που φλέρταρα την προηγούμενη κι οτιδήποτε paranormal στη ζωή μου, στον κόσμο ήταν normal γιατί θα μπορούσε να 'χει συμβεί και στο νησί. Ήταν η σειρά που 6 σεζόν δεν έκανε ποτέ κοιλιά -όχι στην πλοκή, στη δράση αλλά- στο σενάριο. Μια απίστευτη ιδέα που γεννήθηκε, επωάστηκε κι εξελίχτηκε ως την τελευταία ανάσα της, την τελευταία μέρα της. Μια ιδέα που έμεινε μακριά από κάθε εικασία, κάθε παρατραβηγμένη ή ρηχή σκέψη για το τι συμβαίνει, ποια η απάντηση στα ερωτήματα. Μια ιδέα που έφτασε στην κορύφωσή της στο τελευταίο επεισόδιο. Λύπη και χαρά, δάκρυ και γλώσσα που το γλείφει, γαμώτο κι ελπίζω. Όλα μαζί κι όλα σε τέλειες δόσεις, τέλειες αναλογίες. Λύπη για το τέλος, για το θάνατο τον αναπόδραστο όλων. Χαρά για τη συνέχεια. Ένας τόπος (άτοπος και άχρονος) συνάντησης όλων τους και η μετακίνησή τους στο φως.. Τι είναι αυτό το φώς; Ας το διαλέξει ο καθένας μας. Πάντως μην ξεχαστεί κανείς! Δεν είναι το αντίο, το Τέλος. Είναι το Μετά... We are not leaving. We are moving on!

4 comments:

Florendia said...

Μμμμ... Εντάξει συναισθηματικά κι εμένα με κάλυψε το τέλος αλλά από την άλλη ήθελα περισσότερες εξηγήσεις ή μια καλύτερη εξήγηση δεν ξέρω:\

zekia said...

Το ξέρω πως είμαι απο τους ελάχιστους ανθρώπους που δεν έχει κάτσει ακόμη να δει lost (ναι ναι δε θα ντραπω να το πω) , αλλά που θα πάει, θα το κάνω κάποια ατιγμή. Η αλήθεια είναι οτι έκατσα να δω μια φορά ένα επεισόδιο στη νετ, αλλά είτε γιατί δεν καταλάβαινα τι γινόταν, είτε γιατί αυτά που καταλάβαινα μου φαίνονταν λιγάκι τραβηγμένα, βαρέθηκα. Ήταν μια μάλλον εσφαλμένη πρώτη εντύπωση. Όπως όλοι, είναι σίγουρο οτι και γω θα φαω κόλλημα όταν τελικά στρωθώ να τη δω!

Suitcase girl said...

Σαν το LOST δεν έχει!Η παράνοια είναι ότι ήταν όλο γραμμένο απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο απο την αρχή. Άκουσα ότι θα κυκλοφορήσει και Lostpedia για να λυθούν ορισμένες απορίες.

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Xm. Σαν το Lost δεν έχει κι αυτό είναι μια καλή αρχή στη συζήτησή μας. Περισσότερες απαντήσεις δε θα ήθελα γιατί η συζήτηση του Τζακ με τον μπαμπά του περιείχε τόσες που οι αρχηγοί 7 θρησκειών αυτοκτόνησαν εκείνο το βράδυ φοβούμενοι την κατάρρευση κάθε θρησκείας. Zekia zekia, μα τι κάνεις; Ξε-κι-να-το!!!

Create your own banner at mybannermaker.com!