Friday, April 16, 2010

ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ!

(Το σκίτσο υπάρχει στο site http://derveniotis.wordpress.com/)


Ουαί! Κλείστε τις τηλεοράσεις! Τι λαμόγια είναι οι δημοσιογράφοι; Τους ακούω κι οι τρίχες μου χτυπάν έγερση σαν σημαία ημέρα εθνικής επετείου! Λίγες φορές στη ζωή μου έχω νιώσει να με περνάν για τόσο ηλίθιο! Ακόμη και στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη υπήρχαν ένα σωρό πραγματικά στοιχεία. Εδώ πηδάμε παίζοντας κουτσό από γελοιότητα σε γελοιότητα. Οι πληροφορίες που τους δίνει η αντιτρομοκρατική είναι επιπέδου εγκεφαλογραφήματος κουναβιού που βρίσκεται σε κόμα. Κι αυτοί τις αναπαράγουν χωρίς κανένα μάσημα. Και πλέον απροκάλυπτα! Δημοσιογράφος ιδιωτικού καναλιού απάντησε στο κινητό του ενώ ήταν στον αέρα και κλείνοντάς το καμάρωνε σαν γαλβανιζέ σκεπάρνι ότι η κλήση ήταν απ' την αντιτρομοκρατική, όπου του υπενθύμισαν πληροφορία που παρέλειψε να αναφέρει!!!! Και το έλεγε ως δημοσιογραφική επιτυχία! ΕΛΕΟΣ!!!! Κι όταν -δε λέω μερικές μέρες αλλά- μερικές ώρες μετά τα δήθεν αποκλειστικά αποδεικνύονται τσιχλόφουσκες babol ξεχασμένες στο ράφι μπακάλικου στην Αστυπάλαια απ' την εποχή της πειρατείας, κανένας μα κανένας δε βγαίνει να το δημοσιεύσει και να το διαψεύσει. "Ασ' το να περάσει μωρέ. Ήδη βρίσκεται στην άκρη του μυαλού τους. Γιατί να το ξεβολέψουμε; Και πώς να δικαιολογηθούμε; Χρειάζεται και κάκαλα -αντρικά και γυναικεία- η παραδοχή του λάθους (ποιού;), της ξεφτίλας (έτσι μπράβο)"... Μούφα η συνομιλία για το μικρό Αφγανό, μούφα το αποτύπωμα στο σπίτι του Φούντα (πάνω σε κείμενο που μαζεύονταν υπογραφές από δεκάδες πολίτες για ψήφισμα ήταν), μούφα το προσχέδιο για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα (δεν εμφανίστηκε ποτέ στην ανάκριση!!), μούφα τα προσχέδια προκυρήξεων (φωτοτυπίες και κανένα πρωτότυπο κείμενο δεν υπάρχει, κι αχ πόσο δύσκολο είναι να εμφανίσω και φωτοτυπίες του γάμου του Χριστού με τη Μαγδαληνή!!!)... Αλλά ξέχασα! Βρέθηκαν βιβλία αναρχικού περιεχομένου!... Εγώ λέω είναι πολύ εύκολο η κοινωνία να δημιουργεί ενόχους. Γιατί η κοινωνία με την απάθειά της τους δημιουργεί. Ξεχνάει όμως πόσο εύκολο είναι η φασιστική μπότα να βρεθεί και έξω απ' την πόρτα της.... Ντουκ-ντουκ! Ακούτε; Ακόμη μας χτυπάν μέσω της τηλεόρασης. Ας την κλείσουμε πριν φτάσουν στο κουδούνι μας!

6 comments:

Maria-Electra said...

kleiste tis thleoraseis k anoixte ta vivlia loipon!

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Α, εσύ το προχώρησες πολύ!... Μιλάς για κανονική επανάσταση. Για αποδόμηση του κοινωνικού ιστού και εξαφάνιση των αξιών μας!...... Διάβαζα μια έρευνα που έγινε στις χώρες της Ε.Ε. όπου ο μέσος όρος πολιτών των χωρών της που διαβάζουν έστω και ένα (αριθμός 1) βιβλίο το χρόνο είναι 16%!.. Ε, λοιπόν στην Ελλάδα μας αυτό το νούμερο είναι 8%!!!

Ελένα Μπαμπούσκα said...

Δηλητηριαζόμαστε καθημερινά ούτως ή άλλως από τον μεγάλο όγκο πληροφόρησης, που είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για οργανωμένη κίνηση παραλογισμού.

Όσο για αυτό που αναφέρατε για τα βιβλία, πάρε και μια εικονίτσα τύπου wallpaper:

http://img.myconfinedspace.com/wp-content/uploads/tdomf/107021/wallpaper_reading-500x375.jpg

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Καταπληκτική η εικόνα.

ΗΩΣ said...

Τόλμησες δηλαδή να έχεις στο σπίτι σου επαναστατικό υλικό όπως Μάρξ (φτού κακά στο στόμα μου) και τα τοιαύτα;; Τόλμησες να αμφισβητήσεις οτιδήποτε λέγεται από την εξουσία (του Τύπου, οι άλλες 3 είναι για το θεαθήναι);; Καλά, το "V for Vendetta" δεν το έχεις δει εσύ;;
Τί;;;;; Διαβάζεις κιόλας;;;;;
Στην πυρά θα καταλήξεις το επόμενο Πάσχα, φέτος μάλλον κρύφτηκες καλά και γλύτωσες από τη σούβλα.

ΗΩΣ said...

Παρεμπιπτόντως, τώρα μου θύμισες μια μικρή ιστορία. Πριν λίγους μήνες γνώρισα μια (συνταξιούχο πλέον) δημοσιογράφο, δικαστική ανταποκρίτρια που είχε καλύψει την υπόθεση Παγκρατίδη. Για να μην μακρυγορήσω, μου έδωσε ένα αντίγραφο της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του. Πώς λέμε καμία σχέση με αυτά που ήξερα και είχα διαβάσει κατά καιρούς; Ε, αυτό ακριβώς! έπαθα σοκ με το πόσο είχαν διαστρεβλωθεί τα πράγματα.