Wednesday, December 10, 2014

Το πρόσωπο του τέρατος

Η τροπολογία για να σωθεί η ζωή και να δικαιωθεί ο αγώνας του Ν. Ρωμανού έχει αλλάξει τρεις φορές για να τη δεχτεί ο Αθανασίου και ουσιαστικά ο φασίστας Σαμαράς (με όποιον έχει πίσω του). Στην αρχή την κατέθεσαν ο Σύριζα με τη ΔΗΜΑΡ και την υποστήριξε το ΚΚΕ. Στην τρίτη της αλλαγή την υποστηρίζουν και το ΠΑΣΟΚ με τους ΑΝΕΛ. Απέναντι είναι πλεόν μόνο η Ν.Δ. (και η Χ.Α. αλλά δε θα ασχοληθώ ποτέ σε επίπεδο σκέψης με αυτούς, οπότε τους αγνοώ ξανά)!!!

Μισάνθρωποι, ακροδεξιά αποβράσματα εκλεγμένα από φίλους, γνωστούς και συγγενείς μας. Από γείτονες και συμπολίτες μας. Ας μιλήσουμε σε όλους, ας φωνάξουμε σε όλους, ας εξηγήσουμε σε όλους τι είναι αυτό που υποστηρίζουν. Ας τους δείξουμε χωρίς κανέναν φτιασίδι το πρόσωπο του τέρατος για μια τελευταία φορά. Γιατί εδώ είμαστε: στο "τελευταία φορά". Αν πάλι δεν καταλάβουν, αν πάλι μείνουν εκεί ας το ξέρουν οριστικά, όσο κοντινοί μας κι αν είναι, όσο δικοί μας κι αν είναι: θα είναι για πάντα απέναντί μας. Χωρίς αστερίσκους ετούτη τη φορά.

4 comments:

ΗΩΣ said...

Μπράβο ρε Πρόβατο, και το επικροτείς που γίνονται φωτογραφικές τροποποιήσεις και τροπολογίες για το πείσμα και μόνο ενός ποινικού κρατουμένου που θέλει να περάσει το δικό του???
Οκ, τί να πω, εγώ τσαντίστηκα πάντως. Μετά λέμε ότι μας φταίει το Κράτος... ΦΤΑΙΕΙ, που δεν κρατά μια σταθερότητα. ΦΤΑΙΕΙ που για ψηφοθηρικούς λόγους κωλοτουμπιάζει...
ΦΤΑΙΕΙ που κάνει τη δικαιοσύνη του έρμαιο των μπαχαλάκηδων.

elanor said...

εμένα η ενστασή μου είναι πως αυτοί που θα βρούμε απέναντί μας, θα ναι γονείς μας, θείοι μας, σε άλλους αδέρφια
δεν ξέρω...δεν μου άρεσε που το έθεσες έτσι
κατα τ'άλλα ζήτω ο Ρωμανός! ζήτω τα νιάτα!

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Στο δικό μου κόσμο ο όρος "μπαχαλάκηδες" αντιπροσωπεύει τη λεκτική χυδαιότητα ενός φασίστα πρωθυπουργού απέναντι σε νέους που αντιστάθηκαν στην αστυνομία στα πανεπιστήμια (εκεί ακούστηκε πρώτη φορά). "Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί". Απέναντι στο δικό τους μαχαίρι θα βρίσκουν πάντα τη δικιά μας φωτιά... (δεν υπάρχει φωτογραφική ρύθμιση. Υπάρχει μια παρέμβαση για να σωθεί μια ζωή που αγωνιζόταν για κάτι που του έδινε το δικαίωμα ο νόμος ως πριν δυο μήνες και του το πήρε με φωτογραφική ρύθμιση τότε κι εκδικητικά επειδή δεν παρέστη σε μια τελετή βράβευσης μιας αρχής στην οποία δεν πιστεύει). Το νομοσχέδιο θα αλλάξει και θα βελτιωθεί ξανά και ξανά. Πάντα εξαιτίας του αγώνα ή του ξεκινήματος του αγώνα του ενός αλλάζουν οι νόμοι και οι κόσμοι. Ακόμη και το ότι εμείς μπορούμε και γράφουμε σήμερα ελεύθερα εξαιτίας κάποιων "κωλόπαιδων" της εποχής τους το καταφέρνουμε.


Δυστυχώς το ξέρω ότι απέναντί μας θα βρίσκουμε τους πιο δικούς μας ανθρώπους. Λυπάμαι γι' αυτό και γι' αυτό η προτροπή να τους μιλήσουμε. Αλλά δεν είμαι πολύ ανοιχτός πια σε διαλλακτικότητα στον μισανθρωπισμό. Ακόμη και στους πιο κοντινούς μου.

elanor said...

Με μια δεύτερη ανάγνωση αυτού που έγραψες είδα πως κατα βάση συμφωνούμε. Καλή συνέχεια προβατάκι.
Καλές μουσικές :)
Αργυρώ Φραγκή

Create your own banner at mybannermaker.com!