Friday, December 23, 2011

Δεν είναι απλά μια στιγμή μιας χρονιάς..



Είναι το τέλος του 2011, είναι ο κόσμος μας που ακόμη πονάει, ακόμη πεινάει, ακόμη έρπει. Είναι η πρόοδος που άνισα έρχεται, που άνισα οφελεί, που άνισα κόβει εισιτήρια για το μέλλον. Είναι οι χωματερές που μολύνουν τον αέρα, το νερό, τη ζωή αλλά ταυτόχρονα θρέφουν στρατιές ρακένδυτων, δίνουν νόημα σε υπάρξεις που έχουν μάθει να βλέπουν μόνο πλάτες. Είναι ο καπνός από τις άσβηστες φωτιές χρόνων, ο μαύρος καπνός, ο οιωνεί θανατηφόρος. Είναι η οθόνη της παλιάς τηλεόρασης, το έπαθλο, το μεροκάματο, το λιωμένο μέταλλο στο χυτήριο. Είναι η στολή της Μπαρτσελόνα. Το πανταχού παρόν ποδόσφαιρο. Το όνειρο μιας ντρίπλας σαν του Μέσι. Η ελπίδα του "να ξεφύγουμε" όπως τόσα και τόσα άλλα φτωχά παιδιά. Είναι ο -όχι πάντοτε- υγειής φανατισμός μερικών εφήβων που για λίγες ώρες, μπροστά σε έναν κοινής χρήσης δέκτη, παθιάζονται για κάποιους που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και ξεχνιούνται.. Είναι το κυνηγητό μιας πάνινης μπάλας ή ενός πλαστικού μπουκαλιού για ένα γκολ πραγματικής χαράς πριν τα σκουπιδιάρικα ξεφορτώσουν πάλι... Είναι η φωτογραφία που βραβεύτηκε απ' τη Unicef για το 2011!

6 comments:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ said...

Τρομερή φωτό!!!

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Καταπληκτική. Εικόνα εποχής θα λέγεται μετά από πολλά χρόνια... Για σκέψου το!

ΗΩΣ said...

Ωραία φωτογραφία, εμένα μου έφερε στο μυαλό τις φαβέλες.

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Καλώς την. Καλή σου χρονιά Ηω. Αν και είναι στην Αφρική (στην Γκάνα), δεν υπάρχει διαφορά με τις φαβέλες. Η μνήμη κοινές λεπτομέρειες συγκρατεί.. Πάντως ναι, είναι ωραία.

Setty Lepida said...

για όλους εκεί έξω κάπου υπάρχει ένα θαύμα... αρκεί να μην είναι τόσο αφοσιωμένοι στην plasma-τική εικόνα (ότι τα θαύματα οφείλουν φέρουν μεγαλειώδες παρουσιαστικό) ... και θα το βρουν , καλή χρονιά Πρόβατο όχι Άρνί !!! σοφά επέλεξες, σοφά έγραψες :)

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Έχοντας πίστη στους Θεούς των μικρών πραγμάτων, είναι αναγνωρίσιμα τα θαύματα σε όλα τα μεγέθη... Καλή Χρονιά Setty.

Create your own banner at mybannermaker.com!